Goedkoop versus Goed€koop

Binnen de tuinaannemers sector zijn er twee categorieën van aannemers: de professionelen en de 'zwart werkers'. 
Professionele mensen zijn mensen die tuinonderhoud doen als hoofdberoep of als bijberoep. Zij verdienen er letterlijk hun dagelijkse boterham mee. Zij volgen de nodige bijscholingen, vergaren kennis en know-how.
Helaas is er ook een groep 'zwartwerkers'. Daar zij geen professionelen zijn, werken ze vaak ver onder de prijs, worden uitgesloten bij scholingen en dus ook kennis. Dit gebrek aan kennis levert wel financieel 'interessantere' uitvoering van de werken op, maar helaas ook blunders, geen mogelijkheden tot kwalitatievere en goedwerkende produkten. Vaak zien we dat werken niet goed (tot slecht) uitgevoerd worden. Waardoor werken vaak overgedaan dienen te worden met bijkomende werkzaamheden voor herstel. Is 'goedkoop' dan ook een goede koop geweest?
Bij een vakkundig en professioneel iemand ben je vaak wat €'s meer kwijt maar daar kan je wel van op aan in het nakomen van afspraken, vakkennis, know-how, handigheid.  Vergelijk niet alleen het eindsaldo op je offerte maar durf voor kwailiteit gaan! Jij en je tuin verdienen het!

" Meten is weten!"

'... en dubbel meten is zeker weten' denken we of zeggen we er wel eens achter aan. 
Het gaat hier eigenlijk over het nemen van een grondstaal uit je tuin. 


"Waarom is dat nodig, ik ben toch niet professioneel bezig?"
Het nemen van een grondstaal is inderdaad vooral bij professionelen bekend. Maar het heeft zijn nut ook al bij particulieren bewezen! Zo is zwarte aangebrachte grond in je tuin, niet automatisch dezelfde zwartegrond als die al aanwezig is in je tuin. In plaats van de staat van de grond te veranderen kan je ook je nieuwe planten aanpassen aan je grond! 

 

"Wat verteld een grondstaal me dan?"
Door het nemen van een grondstaal weet je wat er teveel, genoeg of juist te weinig in de grond van je tuin aanwezig is! En als er iets teveel of genoeg aanwezig is, hoef je dat niet extra toe te toevoegen. Of anders gezegd geld aan uit te geven! Hierdoor bekom je dan een 'bemestings' of verzorgings advies. 
Het verklaart ook soms waarom sommige planten of gazons het maar niet willen doen in je tuin, ook al staan ze op de juiste plaats betreffende zonlicht. 

 

"Moet ik dat ieder jaar dan laten doen?"

Nee, hoor! 1 grondstaal geeft je voldoende informatie voor de komende 5 jaren. 

 

"Is er een verschil in een staal voor mijn gazon en een staal voor mijn planten?"
We nemen op verschillende plaatsen in je tuin kleine hoeveelheden zand en op verschillende dieptes (max. 50cm)
En wij vragen advies voor zowel gazon als voor zowel beplanting. Dit wordt dan als 1 staal beschouwd. 

 

Meer informatie & prijzen over een het nemen van een grondstaal? Neem gerust contact met ons op!